Eline Holten

Eline Holten | Explicit Solutions

Wie is Eline Holten


“Wees de verandering die je in de wereld wil zien gebeuren.” – Mahatma Gandhi

Mijn inspiratiebron vind ik in de natuur waar vaak op prachtige wijze complexe zaken eenvoudig zijn georganiseerd.

Mijn drijfveer is het zoeken naar andere manieren van organiseren die beter om kunnen gaan met de complexiteit waar we als mensen in verzeild zijn geraakt. In mijn aanpak kijk ik naar hoe te vernieuwen, versnellen en vereenvoudigen. Ik geloof in mensen in hun kracht zetten om doelen te bereiken.

Ik ben opgeleid als bioloog en als organisatie- en veranderkundige. Mijn eerste studie heeft me gegeven dat ik organisch naar organisaties kijk en hoe er effectief wordt samengewerkt. Hoe kun je door talenten van mensen goed in te zetten waarde creëren voor mens, organisatie en maatschappij? Ik geloof in de kracht van netwerken, de waarde van het geven van vertrouwen en het veranderen vanuit waar de energie zit.

In toenemende mate ontwikkelt de mens zich als kenniswerker onder invloed van voortschrijdende digitalisering en robotisering. Onze huidige organisatievormen zijn over het algemeen minder geschikt voor kenniswerkers. De wereld van kenniswerkers vraagt nieuwe vormen van samenwerken en aansturing. De vertaalslag van visie naar benodigde competenties en formatie vraagt om strategische personeelsplanning. Voor mij liggen bij deze onderwerpen grote uitdagingen om een bijdrage aan te leveren.

Expertise en Ervaring

Mijn expertise en jarenlange ervaring bevindt zich op het terrein van:

  • verandermanagement, organisatieontwikkeling, talentmanagement en P&O
  • begeleiding van missie- en visietrajecten via scenarioanalyse
  • ontwikkeling van HR-strategie en -instrumenten vanuit de mens als succesfactor voor een succesvolle organisatie
  • vormgeven en implementeren van transitietrajecten

Ik werk als adviseur en procesbegeleider en als interim-directeur of -manager. Daarnaast ben ik toezichthouder in het speciaal onderwijs. Mijn werkwijze typeert zich door vormgeving aan veranderingen met oog voor mensen, processen en resultaten. Als (verander)manager werk ik samen naar een resultaat dat werkt. Ik zoek daarbij naar een positieve balans tussen mens en organisatie.

Meer weten over kennis delen of de kenniskaart?

info@explicitsolutions.nl

0229 - 507 573

/**/